OE26

749 Kč s DPH

Skladem

ks
VIN-O-FERM CHAMP jsou kvasinky doporučeny pro komplexní bílá šumivá vína s velkou finesou. Kvasinky zlepšují vlastnosti šumivého vína dlouhotrvajícím perlením, produkují významné množství glycerolu. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. bayanus.

Popis:

VIN-O-FERM CHAMP jsou kvasinky doporučeny pro komplexní bílá šumivá vína s velkou finesou. Jsou schopné fermentovat při nízké teplotě pro zachování plného aroma. Mají výbornou schopnost metabolizovat zbytkové cukry při vysokém obsahu alkoholu na konci fermentace. Jsou vhodné pro kvašení, opětovné kvašení v láhvi nebo v tlakové nádobě a pro restartování fermentace. Kvasinky zlepšují vlastnosti šumivého vína dlouhotrvajícím perlením, produkují významné množství glycerolu a jsou odolné vůči vyšším hodnotám CO2.

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/vínem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

15-100 g/hl mošty, vína

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Hmotnost
500 g
Kontaktujte nás!