P01025

915 Kč s DPH

Skladem

ks
VIN-O-FERM GRANDAROM B jsou hybridní kvasinky vhodné pro odrůdová bílá vína kvašená při nízkých teplotách, kde požaduje thiolové a fermentační aroma. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.

Popis:

Kvasinky VIN-O-FERM GRANDAROM jsou hybridní kvasinky, která jsou vhodná pro moderní, svěží a komplexní bílá a růžová vína vysoké kvality. Doporučené pro nízkoteplotní fermentaci, tyto kvasnice pomáhají rozvíjet aromatický profil odrůdy hroznů rozvinutín aroma thiolového typu.

Kvasinky zaručují zahájení fermentace při nízké teplotě, mají dobrou odolnost vůči SO2 a nízkou produkci pěny. Umožňují kvašení i při velmi vysoké hladině alkoholu. Velmi silné rozvinutí aroma tropického ovoce a citrusů. Dobrá produkce květinových a ovocných fermentačních vůní.

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

20-30 g/hl mošty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Hmotnost
500 g
Kontaktujte nás!