Složení:
Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.
Popis:
VIN-O-FERM RED jsou kvasinky doporučeny pro fermentaci červených vín podporující aromatický profil, stabilitu barvy a tříslovin ve víně. Mají dobrou produkci glycerolu a umožňují rychlé zahájení fermentace i při nízké teplotě pro zachování aromatických látek dané odrůdy. Jsou odolné vůči vyšším hodnotám SO2. Kvasinky mají dobré výsledky i při výrobě růžových vín. Rozvíjí odrůdové aroma, integrují tóny červeného a sušeného ovoce doplněné jemnou kořenitostí.
Návod:
Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.
Dávkování:
15-25 g/hl mošty, rmuty
Upozornění:
Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.