Popis: CX MANNO PLUS je polysacharid rostlinného původu extrahovaný z vitis vinifera. Umožňuje zvýšit kvalitní chuť a aromatickou složitost ošetřených vín.
Kód produktu: P00402
Výrobce: CORIMPEX
Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.
VIN-O-FERM SHIRAZ jsou kvasinky doporučené pro fermentaci vysoce strukturovaných červených vín určených pro zrání. Mají dobrou schopnost kvasit i při vyšší teplotě. Pomáhají stabilizovat barvu, umožňují rozvoj komplexního aromatického profilu červeného vína a jsou odolné vůči vyšším hodnotám SO2. Kvasinky produkují komplexní odrůdové aroma s intenzivními tóny červeného ovoce, jako jsou třešně v kombinaci s příjemnou kořenitostí.
Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.
15-25 g/hl mošty, rmuty
Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.