Popis: CX MANNO PLUS je polysacharid rostlinného původu extrahovaný z vitis vinifera. Umožňuje zvýšit kvalitní chuť a aromatickou složitost ošetřených vín.
Kód produktu: P00402
Výrobce: CORIMPEX
Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. bayanus.
VIN-O-FERM VT jsou kvasinky doporučeny pro fermentaci vysoce kvalitních aromatických bílých vín. Vytváří v návaznosti na různé odrůdy primární a komplexní buket přinášející ovocné aroma citrusů a exotického ovoce. Kvasinky jsou rezistentní na vyšší alkohol a neprodukují H2S.
Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.
15-25 g/hl mošty
Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
Popis: CX MANNO PLUS je polysacharid rostlinného původu extrahovaný z vitis vinifera. Umožňuje zvýšit kvalitní chuť a aromatickou složitost ošetřených vín.
Kód produktu: P00402
Výrobce: CORIMPEX
Popis: VINOCREAM je organická výživa založená na kvasnicovém autolyzátu v inovativní formě. Krémový přípravek, který je určen k okamžitému použití v moštu bez rehydratace.
Kód produktu: P00362
Výrobce: ESSEDIELLE
Popis: NATUSTART THIOLS je startovací výživa pro kvasinky při přípravě moštu obsahující kvasinky a jejich deriváty. Je nepostradatelná při výrobě aromatických vín.
Kód produktu: OE02
Výrobce: OENOBIOTECH