P00067

747 Kč s DPH

ks
VINOFERM CRIO je hybridní vysoce aromatický kmen, který byl vybrán pro výrobu mladých a svěžích vín, většinou bílých. Kvasinky produkují vína s aroma angreštu, mučenky a grapefruitu.

Více >>
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky VINOFERM CRIO 500 g Skladem 747 Kč

Složení:
Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.

Popis:
VINOFERM CRIO je hybridní kmen, který byl vybrán pro výrobu mladých a svěžích vín, většinou bílých. Kvasinka je doporučena pro svou vynikající schopnost uvolnění thiolů. Produkuje vína s aroma angreštu, mučenky a grapefruitu. Na konci fermentace podporuje autolýzu kvasnic a tím dotváří strukturu vína a zároveň podporuje jeho stabilitu uvolněním mannoproteinů. Teplota fermentace 11-15 °C. Vynikající tolerance na SO2.

Návod:
Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:
20-40 g/hl mošty

Upozornění:
Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

V případě že jste nenašli potřebné informace:
použijte výše uvedený kontaktní formulář "máte dotaz?"
☎ CZ + 420 720 540 307, SK + 421 948 923 425
✉ info@harapes.cz
nebo nás navštivte na prodejně, kde vám vše rádi vysvětlíme

Kontaktujte nás!