Složení:
Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.
Popis:
Kvasiny VINOFERM ROUGE jsou určeny pro hladká a sametová červená vína vhodná ke zrání v dřevěných sudech. Jsou doporučeny pro červená vína z rodiny Cabernet, Shiraz a Merlot. Použijte všude tam, kde je předpoklad dlouhé macerace a kde chcete mít vína bohatá na třísloviny. Optimální teplota fermentace 17-30 °C, tolerance na alkohol do 16,5 objemových procent, střední potřeba výživy.
Návod:
Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.
Dávkování:
25 g/hl rmuty
Upozornění:
Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.