Složení:
Kyselina jablečná (E296).
Popis:
KYSELINA JABLEČNÁ je karboxylová kyselina se silnou kyselou chutí. Dobře se rozpouští ve vodě. V pevném skupenství je v podobě bílého prášku. Kyselina jablečná má 2 varianty – kyselina L-jablečná (levotočivá, označována + pozitivní) a kyselina D-jablečná (pravotočivá, označována – negativní). Varianta L se vyskytuje v přírodě, nejvíce v nezralém ovoci, zelených jablkách, višních, hroznech, meruňkách, hruškách apod. Kyselina je přítomna v moštu a víně jak ve volném stavu, tak i ve formě solí. Je stabilnější ve srovnání s kyselinou vinnou, protože její soli jsou dobře rozpustné.
Návod:
Požadovanou dávku aplikujte přímo za stálého míchání do ošetřovaného produktu.
Dávkování:
135 g/hl mošty (maximální povolená dávka)
225 g/hl vína (maximální povolená dávka)
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg