Složení:
Kyselina mléčná 80 % v roztoku (E270).
Popis:
KYSELINA MLÉČNÁ je kysele chutnající, lehce rozpustná sloučenina tvořící bezbarvé krystaly. Po kyselině glykolové jde o druhou nejjednodušší hydroxykyselinu. Tato kyselina vzniká mléčným kvašením cukrů, např. v mléce, sýrech. Používá se při výrobě jako regulátor kyselosti. Je vhodná pro zlepšení chuti. Lze ji nalézt v nápojích, cukrovinkách, margarínech, olivách, sušených vaječných bílcích, chlebu, rohlících, houskách, sýrových produktech, mražených dezertech, másle, džemech. Používá se i v pivovarnictví. Přirozeně konzervuje potraviny jako je kysané zelí, okurky, jogurty, smetana nebo sýry. Její L (+) forma nachází uplatnění v kojenecké výživě.
Návod:
Požadovanou dávku aplikujte přímo za stálého míchání do ošetřovaného produktu.
Dávkování:
190 g/hl mošty (maximální povolená dávka)
315 g/hl vína (maximální povolená dávka)
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 12 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Dodací podmínky:
Zboží je v režimu ADR. Neposíláme spediční společností.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg