Složení:
Tekutý produkt na bázi elagických a galických taninů extrahovaných přirozenou cestou.
Popis:
GRAN TANNI GAL speciálně vytvořen pro potřeby vinařství, aby se zlepšila práce s taniny a zkrátil čas pro jejich aplikaci. Tanin se skládá z esterů kyseliny gallové (kyselina gallová je organická kyselina, která se nachází v duběnkách, ořeších, dubové kůře, čajových lístcích a v dalších rostlinách, kde se nachází buď volná, nebo vázaná) a digalové. Působení je velice široké: stabilizuje barvu vín ve skutečnosti tvorbou stabilních komplexů s barevnými pigmenty. Gallotaniny působí pozitivně jak na antokyany červených vín tak na flavonoidy u vín bílých. Tvorba těchto komplexů podporuje ochranu před oxidací a následného srážení (vypadnutí). U jednoduchých (vodnatých vín) rozšiřuje chuť, plnost a strukturu. Zvyšuje aromatickou složitost kvalitních vín (tóny vanilky a lékořice). Použitím se redukují bylinné a hořké polyfenoly.
Návod na použití:
GRAN TANNI GAL je velice dobře rozpustný a používá se jak při zpracování hroznů tak v celém průběhu vývoje a zrání vín.
Rozpusťte požadované množství v 10násobném množství teplé vody a následně aplikujte do celého objemu. Nepoužívejte kovové předměty ani tvrdou vodu. Použijte maximálně 10 dnů před lahvováním. Při aplikací do vína může dojít k reakci s nestabilními proteiny.
Dávkování:
15-30 g/hl rmuty, mošty a bílá nebo růžová vína
10-40 g/hl rmuty a červená vína
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete.
Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců.
Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg