Složení:
Směs přírodních kondenzovaných taninů extrahovaných z citrusových plodů.
Popis:
NATUTAN CITRUS je směs speciálně vyrobená pro podporu aromatičnosti bílých vín v období „elevage“ zrání vín. Poskytuje ošetřenému produktu svěžest čerstvého ovoce. Rozvíjí aroma dané odrůdy. Směs taninů podporuje svým způsobem barevnou stabilitu a strukturu vín a umocňuje jejich jedinečnost. Chrání vína před oxidací. Nepřímo umožňuje snížit dávky SO2 pro zajištění stability vín. Aplikujte koncem fermentace a během stáčení mladých vín pro podporu ochrany aromatických složek. Aplikujte v průběhu zrání pro stabilizaci barvy a struktury vína.
Návod:
Rozpusťte požadované množství v 10násobném množství teplé vody a následně aplikujte do celého objemu. Nepoužívejte kovové předměty ani tvrdou vodu. Použijte maximálně 10 dnů před lahvováním. Při aplikaci do vína může dojít k reakci s nestabilními proteiny.
Dávkování:
5-20 g/hl mošty, mladá vína, stabilizace barvy a struktura vín, zlepšení fenolického charakteru, posílení aromatického profilu vín
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg