Složení:
Tanin vyrobený z dubu (Quercus petraea).
Popis:
NATUTAN GALL je velmi čistý tanin doporučený pro ošetření bílých a růžových vín, formulován jako přírodní antioxidant. Zabraňuje v aktivitě oxidačních enzymů, zejména lakáze a tyrosináze. Směs ochraňuje před oxidací moštů a redukcí vzdušného kyslíku. Redukuje senzorické vlastnosti během fermentace a následného zrání vín. Aplikujte na začátku fermentace pro stabilizaci redox potenciálu, pro inaktivaci oxidačních enzymů, během stáčení a čeření vín.
Návod:
Rozpusťte požadované množství v 10násobném množství teplé vody a následně aplikujte do celého objemu. Nepoužívejte kovové předměty ani tvrdou vodu. Použijte maximálně 10 dnů před lahvováním. Při aplikaci do vína může dojít k reakci s nestabilními proteiny.
Dávkování:
3-10 g/hl mošty, redox potenciál
5-10 g/hl inaktivace oxidačních enzymů
1-5 g/hl stáčení vín
2-10 g/hl čiření vín
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg