Složení:
Tanin extrahovaný z vysoce kvalitního kaštanu (Castanea Sativa) a Quebracho (Schinopsis lorentzii).
Popis:
SATURA je směs taninů speciálně formulována pro zvýšení efektivity jednotlivých složek. Zabraňuje působení oxidačních enzymů, zejména lakázy a tyrosinázy. Zlepšuje organoleptické vlastnosti vín. Je vhodná pro všechny vinařské kroky. Směs taninů je reaktivní s bílkovinami, které pomáhá redukovat. Pro inaktivaci oxidačních enzymů aplikujte co nejdříve na hrozny. Aplikujte na začátku fermentace pro stabilizaci redox potenciálu. Pro zlepšení fenolické struktury vína použijte vyšší dávku taninu.
Návod:
Rozpusťte požadované množství v 10násobném množství teplé vody a následně aplikujte do celého objemu. Nepoužívejte kovové předměty ani tvrdou vodu. Použijte maximálně 10 dnů před lahvováním. Při aplikaci do vína může dojít k reakci s nestabilními proteiny.
Dávkování:
10-20 g/hl na začátku fermentace, stabilizace volných radikálů a inaktivace oxidačních enzymů
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg