Složení:
Tanin extrahovaný z Quebracho (Schinopsis lorentzii), zeleného čaje a dubu.
Popis:
VERTAN ABLI je tanin doporučený pro ošetření bílých a růžových vín. Stabilizuje jejich barvu, podporuje svěžest a rozvíjí aroma mladých vín. Zabraňuje působení oxidačních enzymů, zejména lakázy a tyrosinázy. Tanin umožňuje snížení úrovně SO2 a stabilizuje redox potenciál v moště a víně. Pomáhá kontrolovat mikrobiální růst. Aplikujte na začátku fermentace, pro stabilizaci redox potenciálu, ve fázi zrání bílých a růžových vín jako ochranu před stárnutím. Aplikujte také pokud chcete zvýšit odolnost před oxidací.
Návod:
Rozpusťte požadované množství v 10násobném množství teplé vody a následně aplikujte do celého objemu. Nepoužívejte kovové předměty ani tvrdou vodu. Použijte maximálně 10 dnů před lahvováním. Při aplikaci do vína může dojít k reakci s nestabilními proteiny.
Dávkování:
5-20 g/hl mošty, vína
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg