ES04

Skladem

0 Kč s DPH


ks

MICROTECH M57 jsou selektované kvasinky určené pro výrobu bílých aromatických vín. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae

Popis:

MICROTECH M57 je kmen, který byl vybrán pro výrobu mladých a vysoce aromatických bílých vín.

Účinek:

Produkují vína s vysokým aromatickým profilem a významné množství esterů při nízkých teplotách, podporují vůně tropického ovoce a květinové aroma. Na konci fermentace podporuje autolýzu kvasnic a tím dotváří strukturu vína a zároveň podporuje jeho stabilitu uvolněním manoproteinů. Mají delší latentní fázi. Dobrá fermentační kinetika i při nízkých teplotách. Vynikající tolerance na SO2. Vysoká potřeba výživy. 

Aktivita:

Počet aktivních buněk kvasinek v 1 g: 2,5.1010

Použití:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2%) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis.

Dávkování:

20-40 g/hl mošty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maxi-mální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Kontaktujte nás!