Složení:
Směs sušených taninů z francouzského dubu (Quercus petraea a Quercus robur), Quebracho (Schinopsis lorentzii), kaštanu (Castanea sativa) a galického taninu.
Popis:
NATUTAN VINTAGE je směs taninů speciálně formulována pro efektivní zvýšení aktivity jednotlivých složek taninů. Zabraňuje působení oxidačních enzymů, jako je lakáza a tyrosináza. Směs stabilizuje redox potenciál vína. Chrání barvu a aromatické složky vín. Rozvíjí strukturu červených vín. Je doporučená pro poškozené hrozny. Aplikujte na začátku fermentace pro stabilizaci redox potenciálu a pro inaktivaci oxidačních enzymů, během stáčení vín a při čeření vín.
Návod:
Rozpusťte požadované množství v 10násobném množství teplé vody a následně aplikujte do celého objemu. Nepoužívejte kovové předměty ani tvrdou vodu Použijte maximálně 10 dnů před lahvováním. Při aplikaci do vína může dojít k reakci s nestabilními proteiny.
Dávkování:
5-30 g/hl rmuty, na začátku fermentace, stabilizace redox potenciálu a inaktivace oxidačních enzymů
Zlepšení barvy a fenolické stability vyžaduje vyšší dávku.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg