Složení:
Čistá kyselina L-askorbová E300.
Popis:
KYSELINA L-ASKORBOVÁ je ve formě krystalického prášku. Má vysokou antioxidační schopnost regulovat redox potenciál. To se pozitivně odráží na barvě ošetřeného produktu. Kyselina se využívá jako antioxidant např. v ovocných džusech a vinných moštech, nebo v pekárenském či masném průmyslu, kde snižuje oxidaci tuků a tím brání vzniku rakovinotvorných látek. Další využití nalezne jako konzervační prostředek (pomáhá zachovat barvu zpracovaného masa, trvanlivost mléka v prášku, předchází zakalení piva, vyblednutí ovocných šťáv a další), jako prostředek ke zpracování mouky (urychluje zrání mouky a tím snadnější zpracování těsta), nebo jako přísadu do ovocných salátů, džusů, snídaňových cereálií, mražených plodů moře a mnoho dalších.
Návod:
Požadovanou dávku aplikujte přímo za stálého míchání do ošetřovaného produktu.
Dávkování:
5-15 g/hl vína (maximální povolená dávka)
10-50 g/hl nápoje (maximální povolená dávka)
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 10 kg