Složení:
Kyselina vinná (E334).
Popis:
KYSELINA VINNÁ je bezbarvá krystalická látka, dobře rozpustná ve vodě. Vyskytuje se ve třech prostorových izomerech: L-kyselina vinná, D-kyselina vinná, kyselina mesovinná. V přírodě je nejvíce rozšířena L-kyselina vinná a racemická kyselina vinná neboli kyselina hroznová. KYSELINA VINNÁ se používá zejména v potravinářství a vinařství, k úpravě kyselosti ovocných nápojů, vín, cukrovinek, želé, pekařských výrobků, ovocných šťáv, mražených mléčných výrobků, potravinářských barviv nebo sušených vaječných bílků. Dále se využívá jako kyselá složka prášků do pečiva, též jako emulgátor regulující proces rosolovatění nebo jako zvlhčující látka. Pro svoji hroznovou a kyselou chuť se používá do sladkostí, limonád, zavařenin. Má vlastnost vázat železnaté a měďnaté ionty, které katalyzují samovolnou oxidaci tuků a tím může zabraňovat procesu žluknutí.
Návod:
Požadovanou dávku aplikujte přímo za stálého míchání do ošetřovaného produktu. Při použití se zlepšuje organoleptická kvalita vín, redukuje se množství těkavých kyselin a zvyšuje se intenzita barvy vín. KYSELINA VINNÁ je zákonem povolená kyselina pro vinařské použití sloužící pro korekci acidity vín.
Dávkování:
150 g/hl mošty (maximální povolená dávka)
250 g/hl vína (maximální povolená dávka)
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 10 kg