Složení:
Hydrogenuhličitan draselný (E501).
Popis:
HYPACID je krystalický prášek bez zápachu sloužící k redukci kyselosti moštů a vín. Nachází uplatnění téměř ve všech odvětvích nápojářského průmyslu. Prášek přidaný ve větším rozsahu nemá vliv na stabilitu vína. Zlepšuje organoleptické vlastnosti vína a podporuje start JMK u červených vín v případě, když je pH příliš nízké. Při použití dodržujte platné normy v oboru.
Návod:
Požadovanou dávku můžete aplikovat přímo za stálého míchání do produktu, který má být ošetřen. Pro homogenizaci je doporučeno intenzivně míchat. Aplikujte postupně a pomalu, aby nedošlo k lokálnímu odkyselení a vzniku hořkých tónů.
Dávkování:
50–135 g/hl mošty, vína
Upozornění:
Přidáním 135 g/hl prostředku snížíte aciditu o 1 g/hl přepočtenu na kyselinu vinnou. Pro stanovení optimální dávky doporučujeme laboratorní testy.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 10 kg