Složení:
Kondenzované a hydrolyzovatelné taniny, disiřičitan draselný (E224), kyselina L-askorbová (E300).
Popis:
AROMA SAFE RED je speciální prostředek vytvořený pro efektivní a komplexní ošetření rmutů červených vín. Složky v synergickém působení ochraňují jednotlivé frakce zpracovávaných hroznů a rmutu. Taniny obsažené v produktu se vyznačující vysokou reaktivitou vůči proteinům, oxidačním látkám (lakáza a tyrozináza) a barvícím složkám. Zlepšují strukturu a celkový senzorický dojem. Vína jsou po ošetření stabilnější, svěžejší a jemnější. Použitý disiřičitan draselný působí jako oxidačně redukční činidlo. Kyselina L-askorbová má vysokou antioxidační schopnost, která snižuje redox potenciál. To se pozitivně odráží na barvě ošetřeného produktu. Při použití nachází své uplatnění již v první fázi zpracování.
Návod:
Potřebné množství rozpusťte v 10násobném množství vody a následně přidejte do ošetřovaného produktu.
Dávkování:
40-50 g/100 kg hrozny
30-40 g/hl rmuty
Upozornění:
40 g/hl v počátečním stádiu se uvolní 50 mg/l SO2 a asi 100 mg/l kyseliny L-askorbové.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 3 kg