Složení:
Kyselina citrónová monohydrát (E330) 40 %, disiřičitan draselný (E224) 36 %, kyselina L-askorbová (E300) 20 %, kyselina metavinná (E353) 4 %.
Popis:
OSSISTOP je specifický produkt pro komplexní ošetření vín před lahvováním. Synergický účinek jednotlivých látek obsažených v tomto produktu komplexně stabilizujete bílá vína. Kyselina L-askorbová redukuje kyslík obsažený ve víně a v kombinaci s kyselinou citronovou zabraňuje tvorbě komplexů ze železa a případných kovových zákalů. Oxid siřičitý působí jako oxidačně redukční činidlo. Produkt zlepšuje stabilitu barvy, aroma a chuti vína. Zlepšuje organoleptické vlastnosti vín, jako je čerstvost chuti a ovocitost. Redukuje vzdušný kyslík při plnění do lahví, aniž by se měnila hodnota volně SO2, která se vstřebává v enzymatických procesech a stává se tak neúčinnou.
Návod:
Požadovanou dávku rozpusťte v 10násobném množství vína. Následně aplikujte do ošetřovaného produktu. Proveďte homogenizaci. Není doporučen přístup vzdušného kyslíku. Aplikace tohoto produktu jako stabilizátoru je doporučena v poslední fázi před filtrací.
Dávkování:
10-25 g/hl bílá a růžová vína
10-20 g/hl červená vína
Upozornění:
10 g/hl prostředku odpovídá 19 mg/l SO2, 20 mg/l kyseliny L-askorbové, 40 mg/l kyseliny citrónové a 4 mg/l kyseliny metavinné.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg