Složení:
Sorban draselný (E 202), disiřičitan draselný (E224), kyselina citrónová (E330), kyselina L-askorbová (E300).
Popis:
SORBSTAB je kombinovaný prostředek určený ke stabilizaci přírodně sladkých vín. Optimální kombinace produktu zaručuje širokospektrální stabilizaci vín v různém procesu výroby. Má vysoký antioxidační a antiseptický efekt v kombinaci s kyselinou L-askorbovou jako redukčního činidla pro stabilizaci aromatických látek obsažených ve víně. Prostředek preventivně působí před vytvářením sirných pachů podobných jako u zkažených vajec. Kyselina citronová a disiřičitan draselný působí v ochranné synergii na reakci sorbanu draselného.
Návod:
Požadovanou dávku rozpusťte v 10násobném množství vína. Následně aplikujte do ošetřovaného produktu. Minimálně 24 hodin před plněním do lahví z důvodu dokonalé homogenizace v celém objemu.
Dávkování:
10-25 g/hl bílá, růžová vína
10-20 g/hl červená vína
Upozornění:
Sorbstab v dávce 45 g/hl dodá do vína 200 mg/l kyseliny sorbové (povolené maximální množství), 47 mg/hl oxidu siřičitého, 36 mg/l kyseliny L-askorbové a 63 mg/l kyseliny citrónové.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma. Produkt má hygroskopické vlastnosti.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg