Složení:
Extrakt z kvasinek vyrobených fermentací Saccharomyces cerevisiae speciálně selektovaných pro vinařský průmysl.
Popis:
VINOMIX obsahuje vysoký podíl dusíkatých látek, aminokyselin, vitamínů a minerálních látek, zajišťující kompletní kvašení bez vedlejších produktů. Svým složením podpoří aromatický profil vína. Dodání aminokyselin v průběhu fermentace je velmi důležité při biosyntéze látek důležitých při tvorbě aroma. Vyšší alkoholy vznikají ve víně během kvašení a jsou zastoupeny v malém množství (150–700 mg/l). Jejich vznik závisí na obsahu aminokyselin v moštu. Mají význam pro tvorbu aromatických složek vína. Přípravek přináší větší jemnost a aromatickou intenzitu ve srovnání s přidáním pouze anorganického dusíku.
Návod:
Rozpusťte potřebné množství přípravku v 10násobném množství vody nebo moštu. Následně celé množství přidejte do fermentační nádrže za stálého míchání. Aplikujte v 1/3 fermentace pro optimalizaci dodání živin.
Dávkování:
20-30 g/hl mošty bohaté na cukr 1/3 fermentace
30 g/hl v průběhu fermentace
Doporučujeme v kombinaci s DAP L 20 g/hl na začátku fermentace.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg