Složení:
PVPP (Polyvinylpolypyrrolidon) s indexem absorpce více než 40 %.
Popis:
PVPP 40 zvyšuje vůně, aroma a chuť vína, protože odstraňuje polyfenoly, které dávají vínu trpkost a drsnost a negativně tím ovlivňují nejlepší smyslové pocity. Může být přidán do moštu před nebo v průběhu fermentace, nebo do vína v jednotlivých fázích procesu zpracování. Může být přidán i před poslední filtrací, aniž by nějakým způsobem ovlivňoval jejich činnost. Použijte do moštu a vína při potřebě čiření vín.
Návod:
Rozpusťte požadované množství v 10násobném množství vody, důkladně míchejte až získáte homogenní produkt. Nechte 2-3 hodiny před použitím odstát. Další prostředek aplikujte cca po půl hodině.
Dávkování:
20-50 g/hl mošty, bílá vína
10-40 g/hl korekce tříslovin v červených vínech
Upozornění:
80 g/hl je maximální povolené množství
Doporučujeme provedení laboratorního pokusu pro stanovení optimální dávky.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg